Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ανταπόκριση WARLORD - SARISSA @ Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη, 7/7/2014



Η Δευτέρα,   παραδοσιακά θεωρείται δύσκολη ημέρα και δεν  ενδείκνυται για live στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν γίνεται εν μέσω καλοκαιριού και πολύ περισσότερο, σε κλειστό χώρο. Αυτή την "παράδοση"  ήρθαν να ανατρέψουν οι Warlord με την εμφάνισή τους στην Θεσσαλονίκη. Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε  αρκετά ικανοποιητική δεδομένου των συνθηκών. Ο χώρος του Principal, ήταν αρκετά γεμάτος χωρίς να επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα ορίστηκαν να ανοίξουν οι θρυλικοί  Θεσσαλονικείς  SARISSA. Και όχι τυχαία. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά και λατρεμένα heavy metal συγκροτήματα της Ελλάδας αφού η πορεία τους ξεκίνησε το 1985. Επομένως δεν ήταν τυχαία, ούτε άστοχη η επιλογή τους.
Βρέθηκαν, λοιπόν, στην σκηνή την ώρα ακριβώς που είχε οριστεί απ' το πρόγραμμα. Οι Μακεδόνες ξεσήκωσαν τον κόσμο από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με το πολύ καλό μεταξύ τους δέσιμο, την επικοινωνία τους με το κοινό, την εμπειρία των τόσο χρόνων που κουβαλάνε αλλά και με το χιούμορ που τους διακρίνει κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον για τρία τέταρτα περίπου όσο δηλαδή κράτησε  η εμφάνισή τους.  Παικτικά έδωσαν ότι καλύτερο είχαν, με τον Simeonidi να παροτρύνει το κοινό να συμμετάσχει σε όλο αυτό. Απ' τα high lights της εμφάνισής τους, θεωρείται το σπάσιμο της χορδής του κιθαρίστα, μια "αναποδιά" φυσικά που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ωστόσο αντικαταστάθηκε σε χρόνο αστραπή και στο διάστημα που μεσολάβησε ο Simeonidis φρόντισε να κάνει μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του συγκροτήματος, εμπλουτισμένη με χιούμορ  και να μας συστήσει τα μέλη των σημερινών SARISSA.

Το πρόγραμμά τους, περιελάμβανε κομμάτια απ' την μέχρι τώρα πορεία τους και έκλεισε δυναμικά με το Macedonian Army. Ευχαρίστησαν το κοινό και έδωσαν την σκυτάλη στους headliners της βραδυάς.

Το κοινό, όπως ήταν αναμενόμενο,  τους ανταπόδωσε με το πιο θερμό του χειροκρότημα.  Πρόκειται για συγκρότημα, που κάλλιστα μπορεί να ηγηθεί συναυλίας εκτός συνόρων.


Setlist
War For Peace
Never Say No
Marathon
Survival
Death Dance
Electric Axes
Immortal Souls
Turn The Power Up
Macedonian Army
Sarissa
Jimmy Selalmazidis - Bass
George Simeonidis - Vocals
Stelios Sioulas - Drums
Orestis Nalmpantis - Guitar

Μετά τις απαραίτητες αλλαγές, χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση, ήρθε η στιγμή να εμφανιστούν οι Warlord. Με το που ξεπρόβαλαν στην σκηνή το κοινό ήδη τους καλοσώριζε φωνάζοντας ρυθμικά "Warlord". Ένα επιφώνημα που θα ακουγόταν αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εμφάνισής τους.

Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να τους δω ζωντανά στην περσινή τους εμφάνιση, οπότε δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις μεταξύ των δύο εμφανίσεων.

Μπορώ όμως να μιλήσω γι΄αυτό που πραγματικά είδα και ένιωσα. Οι Warlord, να σαρώνουν παικτικά και το πιστό κοινό τους, να τους αποθεώνει σε κάθε τους στιγμή. Να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλες τις παροτρύνσεις του frontman Νικόλα Λεπτού, αλλά και του έτερου Έλληνα πληκτρά Άγγελου Βαφειάδη, του οποίου η χαρά ήταν έκδηλη, απ΄την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι του στην σκηνή. Όπως είπαμε, αρκετές ήταν οι φορές που η λέξη Warlord, ήχησε δυνατά στον χώρο, το  headbanging σε όλο του το μεγαλείο αλλά και το κοινό να τραγουδάει ταυτόχρονα κάθε στίχο απ΄τα κομμάτια των Warlord, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχουν ένα μεγάλο και σταθερό κοινό στην Ελλάδα και δίνοντας δύναμη ταυτόχρονα στην μπάντα να συνεχίσει καθώς ο Tsamis, είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό πως οι fun είναι ο βασικός λόγος που οι Warlord είναι ακόμη παρόντες. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τους ευχαριστήσει στο τέλος της βραδιάς.

Ο Νικόλας Λεπτός τελικά αποδείχθηκε, απ' ότι φάνηκε και στο live, η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει ο Tsamis, όταν διάλεγε τραγουδιστή για την ανανέωση του συγκροτήματος. Απόδωσε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο φωνητικά όσο και με την δυνατή σκηνική παρουσία του τα κομμάτια των Warlord. Φάνηκε πως δούλεψε πάνω τους, τα έκανε δικά του βιώματα και μπόρεσε να τα επιστρέψει με άριστο τρόπο. Η φωνή του φτάνει τις πολύ υψηλές συχνότητες που απαιτούνται στην μέταλ μουσική, χωρίς να χάνει στο παραμικρό. Δεν θεωρείται επομένως  ούτε τυχαία, ούτε βιαστική η επιλογή του.

Ο Tsamis, κατά την διάρκεια της συναυλίας προσηλωμένος στο παικτικό κομμάτι, ήρεμος και πράος, αλλά ταυτόχρονα ηγετική μορφή με απίστευτα σόλο, παρουσίασε τα "παιδιά" του, με τον τρόπο που αυτός μόνο θα μπορούσε να μας τα προσφέρει. Από δίπλα του ο Paolo Vianni, ο έτερος κιθαρίστας να τον συνοδεύει και οι δυο τους να αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο.
Τι θα μπορούσε να πει κανείς για το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Mark Zonder. Ακούραστος σε όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους, απλά έκανε περίπατο στο σετ. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του, έχει αποδείξει  πολλές φορές την παικτική του αξία, οπότε οτιδήποτε προσθέσουμε θα αποτελέσει απλά φλυαρία και επανάληψη.

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να παραλείψουμε τον Άγγελο Βαφειάδη η συνεισφορά του οποίου στα πλήκτα ήταν καθοριστική. Δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες πάνω στο παίξιμό του, επειδή πολύ απλά δεν κατέχω τον τομέα αυτό. Αυτό που ακούσαμε όμως ήταν  άκρως ικανοποιητικό, ήταν άκρως WarlordO Άγγελος αποτελεί την περίπτωση των ελλήνων καλλιτεχνών , με μουσική παιδεία που πρεσβεύουν την χώρα μας επάξια στο εξωτερικό και μας κάνουν περήφανους. Όπως είπαμε και αρχικά δεν έλειψε στιγμή, ο ενθουσιασμός του, το χαμόγελό του και άνετα θα τον χαρακτηρίζαμε δεύτερο frontman της βραδυάς, χωρίς να θέλουμε με τίποτε να μειώσουμε την αξία του Νικόλα Λεπτού.

Τελευταίο, αφήσαμε τον μπασίστα Gary Wehrkamp, που εξίσου σωστός υπήρξε και στα φωνητικά. Με την ιδιότητα του μηχανικού ήχου που έχει, φάνηκε πως αντιμετώπισε δύο προβλήματα στον ήχο του, στην αρχή και προς το τέλος της εμφάνισης τα οποία όμως λύθηκαν άμεσα και απ' ότι καταλάβαμε ήταν μικρής σημασίας τελικά.


Φτάνοντας στο τέλος ο Tsamis, ευχαρίστησε τους fun, ιδιαίτερα συγκινημένος και με λόγια που έβγαιναν απ την ψυχή του. Όταν τελείωσε το πρόγραμμα, και αποχώρησαν απ την σκηνή,  ο κόσμος όπως ήταν φυσικό τους ξανανέβασε για να παίξουν δύο encore και να αποχαιρετήσουν οριστικά, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά. Πιστεύω πως όσα encore και να έπαιζαν, οι fun θα ζητούσαν ακόμη περισσότερα. 

Υπομονή παιδιά, κάτι μου λέει πως η Ελλάδα και το κοινό της, έγιναν ο αγαπημένος προορισμός των
Warlord.
Ευχαριστούμε Warlord , εις το επανειδείν !!!


 Warlord
William  Tsamis: Guitars
Mark Zonder: Drums
Nicholas Leptos: Vocals
Paolo Viani: Guitars
Gary Wehrkamp: Bass
Angelo Vafeiadis: Keyboards

Setlist
Lucifer's Hammer
Mrs. Victoria
Battle Of The Living Dead
Winter Tears
Black Mass
War In Heaven
Glory
Aliens
Night Of The Fury
Lost And Lonely Days
City Walls Of Troy
Kill Zone
Winds Of Thor
Child Of The Damned
Achilles Revenge
Encore:
Deliver Us From Evil
70,000 Sorrows


Κατερίνα Μπουδούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου