Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανταπόκριση : ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (Ex-Northwind) - Overpower @ Μαύρη Τρύπα , Θεσσαλονίκη, 8/5/2014



" Η επιστροφή"
Πέμπτη 8 Μαϊου, και ο Κώστας Νικολαίδης, ο τραγουδιστής των θρυλικών Northwind, παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, "Fearful  Symmetry", μετά από 22 χρόνια σιωπής !!!!  Ένα άλμπουμ που επαναπροσδιορίζει τις κλασικές hard rock φόρμες των δεκαετιών 70 και 80. Σ' αυτή την επιστροφή του, πλαισιώνεται από τους πολύ καλούς φίλους του  μουσικούς,  τους Band of Friends.
Δεν μπορεί να μην αναφερθεί κανείς στους Northwind, που οι παλιότεροι ακόμα θυμούνται και οι νεότεροι όταν τους "ψάξουν"  απλά υποκλίνονται. Το πρώτο ελληνικό metal συγκρότημα, που δραστηριοποιήθηκε στην δεκαετία του 80, στην Θεσσαλονίκη. Με δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, "Northcoming" και "Mythology", διαλύονται ενώ προετοιμάζουν το τρίτο τους άλμπουμ δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου καθώς κανείς, ποτέ,  δεν μαθαίνει τον λόγο διάλυσής τους. Οι δίσκοι τους πλέον είναι σπάνιοι και συλλεκτικοί, και όταν κάποιος τυχερός τους βρει  θα τους ακριβοπληρώσει.
Η προσμονή και η περιέργεια για το τι έχει να πει ο Κώστας Νικολαίδης μετά από τόσα χρόνια, είναι βεβαίως τεράστια.
Ως support  group επιλέγονται οι Θεσσαλονικείς Overpower. Παλιά και νέα δύναμη ενώνονται και το αποτέλεσμα αναμένεται εκρηκτικό !!!
Η ώρα είναι 22.00 και ο φιλόξενος,  πάντα,  χώρος της Μαύρης Τρύπας έχει ήδη γεμίσει κόσμο. Συζητήσεις στα πηγαδάκια και ο Κώστας Νικολαϊδης, να περνάει απ' όλους και να τους ευχαριστεί για την παρουσία τους.
Στις 22.30 ανεβαίνουν στην σκηνή οι Overpower  και με τον δυνατό ήχο τους μας βάζουν γερά σε φάση rock 'n' roll. Τα παιδιά έπαιξαν κομμάτια από τον δίσκο τους "It Takes A Little Time" καθώς και από τον καινούριο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Δυναμική παρουσία πάνω στην σκηνή, άψογη ερμηνεία τόσο φωνητικά όσο και παικτικά. Πολύ καλά δουλεμένη και δεμένη μπάντα, δείχνει την εμπειρία της απ την πρώτη στιγμή. Ο κόσμος τους καταχειροκροτεί σε όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους  και τους ζητάει μάλιστα και encore. Δείχνουν έκπληκτοι, δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, αλλά δεν χαλάνε χατίρι. Το σκέφτονται στιγμιαία και αποφασίζουν να μας χαιρετίσουν παίζοντας,  τι  άλλο? Το Iole (Northwind) !!! προετοιμάζοντας με τον καταλληλότερο τρόπο την έναρξη του Κώστα Νικολαίδη. Είπαμε... τα παιδιά το' χουν. Μπράβο τους !!!
Overpower:
Stefan Oz (vocals- guitars)
Alex vlash (guitars)
Petros christo (bass)
Nick ditch (drums)
Setlist :
Are You Ready
On The Way To The Top
Frap's Time
New Day
Nothing To Lose
Keros
It's Up To You
Can't Runaway
That's Me
On The Road Again
It Takes A Little Time
Iole (encore)

Η ώρα έχει πάει 23.20, ο κόσμος έχει γεμίσει για τα καλά τον χώρο και στην σκηνή ανεβαίνουν ο Κώστας Νικολαίδης με τους Band Of Friends.
Και η μαγεία αρχίζει.....
Κώστας Νικολαίδης, ένας  ροκάς που η αξία του είναι όπως αυτή του παλιού καλού κρασιού.  Μεστωμένος, στα καλύτερά του, με μια φωνή που σε μαγεύει και μια παρουσία που σε κρατά προσηλωμένο εκεί. Νιώθει την κάθε στιγμή που τραγουδά. Φαίνεται, στις κινήσεις του, στην ερμηνεία του, στα όλα του. Λιγάκι τρακαρισμένος στο πρώτο κομμάτι, και πως να μην είναι άλλωστε, θες από συγκίνηση, θες από αγωνία κάτι όμως που ξεπερνιέται γρήγορα αμέσως μετά το πρώτο παρατεταμένο χειροκρότημα. Από εκεί και πέρα μιλάμε πλέον για καθαρή πόρωση κάτι που περνάει και σ' εμάς.
Επικοινωνεί ασταμάτητα με τον κόσμο, τόσο με την ερμηνεία του, όσο και με τον λόγο του. Την μια για να μας συστήσει τους φίλους συμπαίκτες του, την άλλη να ευχαριστήσει τον κόσμο και όλους όσους στήριξαν αυτή του την προσπάθεια. Κάνει  αναμενόμενη αναδρομή στους Northwind, χωρίς να μας αποκαλύψει , ούτε αυτή τη φορά τον λόγο της διάλυσής τους. Το μυστήριο καλά κρατεί !!! Μας ενημερώνει πως  ο Phil DeLao (Λουδίας) ήταν ο άνθρωπος που τον παρακίνησε να εκδόσει αυτό το άλμπουμ, καθώς  ο ίδιος είχε πολλές επιφυλάξεις. Συγχαρητήρια Phil DeLao, είμαστε μαζί σου !!!
Ερμήνευσε όλα τα κομμάτια του άλμπουμ. Πρόκειται για μουσική που  σε ταξιδεύει, καταπληκτικός συνδυασμός παλιάς και νέας σχολής. Η απόδοση, δεν χάνει με τίποτε στο live, κάτι  που δεν συναντάμε συχνά. Χωρίς να θέλω να αδικήσω το άλμπουμ, θα πω πως ίσως ήταν και καλύτερη η live ερμηνεία, επειδή ο Κώστας έβαλε όλη την rock/metal ψυχή του,  που καταπίεζε σε τόσα χρόνια απραξίας.
Το ευχαριστιόταν, το ζούσε, μαζί μ' αυτόν και όλοι εμείς που δεν πήραμε στιγμή τα μάτια μας απ την σκηνή και χειροκροτούσαμε παρατεταμένα κάθε φορά.
Ερμήνευσε επίσης δύο κομμάτια από Northwind (Iole, Bad Conection) και διασκευές μεταξύ των οποίων Deep Purple και Beatles.
Ένα δίωρο στην σκηνή, χωρίς διάλειμμα, με το πρόγραμμα να τελειώνει στις μία και κάτι.
Οι Band Of Friends, ζούσαν και μοιραζόταν και αυτοί την κάθε στιγμή μαζί με τον Κώστα. Βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε ιδιαίτερα πράγματα για τις παικτικές τους ικανότητες και την απόδοσή τους μια που ο κάθε ένας απ' αυτούς είναι καταξιωμένος  στον χώρο του και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο live.
Βεβαίως ο κόσμος ζήτησε encore, βεβαίως ο Κώστας δεν τους χάλασε χατίρι, με δύο encore παρακαλώ  και με μια βραδιά να κλείνει και πάλι με ευχαριστίες και όλους μας να έχουμε περάσει καταπληκτικά. Ένα live που θα μας μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς δεν έφυγε, αντιθέτως ερχόταν και άλλοι όσο περνούσε η ώρα. Και πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν στο τέλος για να τον συγχαρούν από κοντά.
Ο Κώστας προσέφερε σε όλους δωρεάν το άλμπουμ του "Fearful Symmetry", ως ένδειξη ευχαριστίας, όπως είπε.  
Καλώς επέστρεψες Κώστα !!!

Band Of Friends:
Phil DeLao (
Λουδίας)
Diamond Karagian (
Μπλε)
Τόλης Μαρινόπουλος (Κόναν)
George Paul (Starbeat)

Setlist:
Dome of Madness
Turn Of The Tide
Stampede Mentality
Two Thousand Miles
Coming Home
Don't Say Anything
Loves Of Old
Prison Cell
Yesterdays
Iole
Bad Connection
Dock Of The Bay
Wishing Well
The Secret Life Of Plants
Maybe I'm A Leo
Eleanor Rigby
Peace Of Mind
Perfect Strangers

Κατερίνα Μπουδούρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου