Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανταπόκριση: SAMSARA BLUES EXPERIMENT - Universe217 - Instant Boner @ Eightball Live Stage, Thessaloniki 16/5/2014





Ένα  live που το περιμέναμε πολύ καιρό.
Ο λόγος απλούστατος. Η ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αγαπημένους Samsara Blues Experiment. Έκαναν μια δυνατή παρουσίαση δύο ωρών περίπου, μας πήραν τα μυαλά και συνέχισαν για Αθήνα, για να αποτελειώσουν τους εκεί οπαδούς τους. Επιπλέον, τα support συγκροτήματα, Universe217, γνωστοί και αγαπημένοι πολλών αλλά και οι Θεσσαλονικείς Instant Boner, ένα νέο σχετικό συγκρότημα, μας χάρισαν ένα εκρηκτικό δίωρο και μας έκαναν να παραμιλάμε για αρκετή ώρα μετά το τέλος του Live. Μιλάμε για ένα live, που κράτησε γύρω στις τέσσερις ώρες !!!
Βέβαια, σε όλα αυτά, συνέβαλε για ακόμη μία φορά, ο χώρος και η άψογη ηχητική του Eightball Live Stage, που αποδεικνύεται άσσος στο μανίκι των συγκροτημάτων, στο να παρουσιάσουν την δουλειά τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.
Στις εννέα, κι ενώ ο χώρος έχει γεμίσει κατά το ήμιση, στην σκηνή του Eightball, ανεβαίνουν οι Instant Boner. Όπως είπαμε πρόκειται για ένα νέο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με πολύ καλή δουλειά, με βαρύ ήχο και πολύ καλή σκηνική παρουσία. Έπαιξαν όλα τα κομμάτια του άλμπουμ τους, πέντε συνολικά κι αυτό  που αποτέλεσε έκπληξη ήταν η συμμετοχή σαξοφώνου, στο ένα από αυτά. Ναι, ναι πολύ καλά διαβάσατε. Σαξόφωνο σε stoner μπάντα, συγκεκριμένα στο κομμάτι τους "Perfect Sunday". Ατμοσφαιρικό στην αρχή, με τον φωτισμό και τους καπνούς να βοηθάνε στην συνολική εικόνα, έδωσε τα γκάζια του στην μέση και μας ξαναχαλάρωσε στον επίλογό του. Τα παιδιά εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων και πιστεύω πως θα μας απασχολήσουν μελλοντικά. Το μόνο που μένει να ξεπεράσουν είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Σαν να ντρεπόταν όταν μιλούσαν στον κόσμο, αλλά οκ, νεαροί είναι, θα το ξεπεράσουν.
Instant Boner
Paris -Guitar
Dafy-Guitar
Adam-Bass
Kostas-Vocals
Vangelis-Drums
Setlist:
Illusions, My Guide
Dirty Roads
Slacker
Perfect Sunday
Head Filled With Smoke

Στις δέκα, ο χώρος έχει γεμίσει αισθητά και ήρθε η ώρα των Universe217, να ανέβουν στην σκηνή. Κι ενώ ο κόσμος συζητούσε περιμένοντας να γίνει η απαραίτητη αλλαγή μεταξύ των support, με το που αρχίζουν να παίζουν οι Universe217, σαν να πάτησε κάποιος τον διακόπτη και επικράτησε ευλαβική σιωπή. Πρωταρχικά δύο λέξεις, μου έρχονται στο μυαλό για να περιγράψω την εμφάνισή τους: Άντε γειά !!! Αιθέριοι, καθηλωτικοί από την πρώτη στιγμή, ξέρουν να μεταφέρουν τον παλμό στο κοινό. Η Τάνια, φωνάρα, εκφραστικότατη, χαμένη μέσα στον ρυθμό, το έβγαζε όλο αυτό στην κίνηση του κορμιού. Μας μάγεψαν, μας μαγνήτισαν.  Έκλεψαν κατά κάποιο τρόπο την παράσταση και μέσα σε μία ώρα, που κράτησε η εμφάνισή τους, παρουσίασαν το σύνολο της δουλειά τους. Το θερμό χειροκρότημα και οι ζητωκραυγές στο τέλος της εμφάνισής τους, στο κατάμεστο πλέον Eightball, πιστεύω πως τα λένε όλα. Ο κόσμος μου έδωσε την εντύπωση πως θα τους ζητούσε encore, κάτι που δεν το έκανε όμως, ίσως επειδή ανυπομονούσαν  να δουν τους Samsara Blues Experiment.
Universe217
Vocals: Τania
Guitars:
Μanos
Bass:
Νikos
Drums:
Μanos

Setlist:
Stay
Harm
Rest Here
Nothing
Mouth
Counting Hours
She
Electrified
Never
Enter
Mark My World
Η ώρα είναι έντεκα και κάτι και ήρθε επιτέλους η στιγμή για τους φανατικούς οπαδούς των Samsara Blues Experiment, να τους αποθεώσουν. Δεν ήταν και λίγοι εδώ που τα λέμε. Αρκετοί μάλιστα απ' αυτούς ήρθαν μόνο για τους Samsara και τα support τους άφησαν παντελώς αδιάφορους. Δεν λέω, είναι σπουδαίο πράγμα, να μπορείς να δεις μεγάλα ονόματα από κοντά, όμως παιδιά μην ξεχνάμε την άξια ελληνική σκηνή που θέλει την στήριξή μας.
Το Eightball, έχει γεμίσει ήδη για τα καλά και μέχρι το τέλος σχεδόν του live, όλο και μεγάλωνε η παρέα.
Οι Samsara Blues Experiment, ανέβηκαν στην σκηνή, με τον κιθαρίστα τους Hans Eiselt, να εκτελεί χρέη μπασίστα, μια που ο Richard Behrens έχασε την κοπέλα του και αυτός ήταν ο λόγος που τον κράτησε μακρυά απ τους υπόλοιπους. Το γεγονός αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου την απόδοσή τους. Η ηλεκτρικη ψυχεδέλεια και οι πνευματικές αναζητήσεις μόλις έκαναν την έναρξή τους. Έπαιξαν κομμάτια απ την συνολική δουλειά τους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Άψογοι επαγγελματίες, το ένα κομμάτι ν ακολουθεί το άλλο χωρίς καθυστέρηση. Έπαιξαν περίπου για δύο ώρες και το θερμό χειροκρότημα που συνόδευε το τέλος κάθε κομματιού, πιστεύω πως αντανακλά την κατάσταση που επικρατούσε. Μια εμφάνιση που τα είχε όλα... Ακόμη και stage diving παθιασμένου οπαδού.
Κι ενώ έφτασαν στο τέλος του προγράμματός τους, ήταν φυσικό να μην τους αφήσουν να φύγουν. Το κοινό μέσα σε χειροκροτήματα κι επιφωνήματα ζητούσε να συνεχίσουν. Μετά από μια γρήγορη συνενόηση μεταξύ τους, επέστρεψαν στην σκηνή και ανταπόδωσαν την αγάπη του κοινού με  δύο encore, κλείνοντας έτσι την εμφάνισή τους στην Θεσσαλονίκη.

Samsara Blues Experiment

Christian Peters - Guitars, Vocals
Hans Eiselt - Guitars
Richard Behrens - Bass
Thomas Vedder - Drums


Setlist:
 Center Of The Sun
Revelation and Mystery
Back To Life
Shringara
Don't Belong
Lost Souls
Double Freedom
Γενικό συμπέρασμα. Ένα δυνατό live στο οποίο μας δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τρεις μπαντάρες σε πάρα πολύ καλή τιμή. Και όπως είπε κι ένας φίλος, χαλάλι τα πάρτυ της ημέρας, που χάσαμε !!!


Κατερίνα Μπουδούρη
Φωτογραφίες


Ιωάννης Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου