Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανταπόκριση: UNCLE ACID AND THE DEADBEATS - This is Nowhere στο Eightball Club (12/4/2014)



Βράδυ Σαββάτου, γύρω στις 21:30, κι έξω από το 8ball στην Θεσσαλονίκη, ήδη περιμένουν οι πρώτοι funs των Uncle Acid για να τους θαυμάσουν από κοντά.
Εδώ που τα λέμε δεν βλέπεις και κάθε μέρα τους Βρετανούς που υπήρξαν support των Black Sabbath, στην Ευρωπαϊκή περιοδεία τους. Οι περιορισμένες εκδόσεις των άλμπουμ τους, έγιναν sold out σε ελάχιστο χρόνο, με τις λίστες αναμονής και τις τιμές να είναι υψηλότερες ακόμη και απ αυτές των σπάνιων δίσκων.
Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία παρένθεση, πριν προχωρήσω στις εντυπώσεις, δίνοντας τα εύσημα στους υπεύθυνους του 8ball, που πραγματικά γνωρίζουν να διοργανώνουν συναυλίες, ευρωπαϊκού επιπέδου, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, μεγάλα συγκροτήματα.
Συνέχεια ανταπόκρισης λοιπόν, 22:30 και στην σκηνή ανεβαίνουν οι Θεσσαλονικείς This is Nowhere, αναλαμβάνοντας να ζεστάνουν το κοινό με τον αργόσυρτο ψυχεδελικό ροκ ήχο τους.
Οι This is Nowhere, είναι ήδη γνωστοί στους περισσότερους, μια που μετράνε πολλές εμφανίσεις στις live σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στην μισή, περίπου, ώρα που βρίσκονται στην σκηνή, μας μεταφέρουν στην εποχή των λουλουδιών, γεμάτοι δυναμισμό και πάθος στο παίξιμό τους. Highlight, της εμφάνισής τους, το σπάσιμο της μπαγκέτας του ντράμερ, την ώρα που τα έδινε όλα στα τύμπανά του. Ένα σχήμα με ενέργεια, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αντιπροσωπεύοντας την ελληνική ψυχεδελική σκηνή επάξια.
Setlist:
This is nowhere
Burn
Moondub
Thiefall
Drop C
5 Years Lies
White

Η ώρα πλέον, έχει πάει 23:45, η αίθουσα έχει  γεμίσει κόσμο, και ανεβαίνουν στην σκηνή οι stars της βραδιάς.
Από τις πρώτες νότες, του "Mt. Abraxas", προερχόμενο από το τελευταίο τους άλμπουμ "Mind Control", μας βάζουν στο κλίμα της μουσικής τους και μας προμηνύουν για το τι μέλλει γεννέσθαι. Δυνατός, δεμένος ήχος, με τον αέρα του παίχτη που γνωρίζει το πως να κρατάει το κοινό του, προσηλωμένο.
Με ένα λιτό καλωσόρισμα, προχωράνε γρήγορα στο δεύτερο κομμάτι τους, "Mind Crowler" και η λίστα τους συνεχίζεται καλύπτοντας, υλικό και από τα τρία άλμπουμ τους.
Η επικοινωνία τους με το κοινό, ενδιάμεσα απ τα κομμάτια, λιτή, δίνοντάς μας να καταλάβουμε πως "εδώ ήρθαμε για να παίξουμε και όχι για να μιλήσουμε".
Ατμοσφαιρική σκηνική εμφάνιση, κοινό προσηλωμένο σε αυτό που ακούει και βλέπει, με ξεσπάσματα ενθουσιασμού κατά διαστήματα και με αυθόρμητο ενθουσιώδες χειροκρότημα μετά από κάθε κομμάτι.
Έχει ήδη περάσει μία ώρα από την έναρξή τους, χωρίς να καταλάβουμε το πότε, και οι Uncle Acid μπαίνουν στο τελευταίο κομμάτι της βραδυάς, "Desert Ceremony", της τελευταίας τους δουλειάς "Mind Control".
Το κλείσιμό τους μπορεί να θεωρηθεί λιγάκι απότομο, αφού στα γρήγορα ευχαριστούν το κοινό και κατεβαίνουν βιαστικά από την σκηνή. Όλοι περιμένουν, πως θα ανέβουν και πάλι για το "παραδοσιακό" τελευταίο κομμάτι, πράγμα που ωστόσο δεν γίνεται ποτέ. Ακούγονται διάσπαρτα ερωτήματα του τύπου "Τι? Αυτό ήταν? " , που σημαίνει πως οι περισσότεροι θα περίμεναν ν' ακούσουν κάτι παραπάνω, ποσοτικά, από τους Βρετανούς.
Πρόκειται για μια βραδιά, η οποία σίγουρα δεν πήγε χαμένη και θα μείνει για πολύ καιρό στις σκέψεις όλων, ως μια πολύ καλή εμπειρία, που άξιζε τα λεφτά της.
Setlist:
Uncle Acid and the Deadbeats
Mt Abraxas
Mind Crawler
Crystal Spiders
I'll cut you down
Deats Door
Poison Apple
Valley of The Dolls
Over & Over
Vampire Circus
13 Candles
Withered Hand
Desert Ceremony


Κατερίνα Μπουδούρη
Φωτογραφίες: Ιωάννης  Θεοδωρίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου