Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ανταπόκριση: CLUTCH - Hidden In The Basement - Jaw Bones@ Fix Factory of Sound (Θεσ/νικη), 25/6/2014



Οργασμός μεγάλων συναυλιών μέσα σε μια μόνο βδομάδα στην Θεσσαλονίκη και μία απ' αυτές πολυαναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη είναι η εμφάνιση των Clutch στο Fix Factory. Η μπάντα - δυναμίτης γιορτάζει  την  συμπλήρωση δέκα χρόνων από την κυκλοφορία του “Blast Tyrant” και στα πλαίσια της περιοδείας της σταθμός αποτελεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από πολύ νωρίς ο κόσμος έκανε αισθητή την παρουσία του για να θαυμάσει τους θρυλικούς πλέον αμερικανούς, έχοντας λάβει προηγουμένως την προειδοποίηση των διοργανωτών για το πόσο μπορεί κανείς ν΄ αντέξει ένα τόσο δυνατό Live. Όντως... Ταρακουνήθηκε το σύμπαν !!!

Ν' αρχίσουμε δίνοντας τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές που επέλεξαν δύο πολύ δυνατές μπάντες ως support, τους Θεσσαλονικείς Jaw Bones και τους Λαρισαίους Hidden In TheBasement. Ακούσαμε και είδαμε δύο μπάντες, οι οποίες πολύ άνετα συναγωνίζονται τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Ο κόσμος ωστόσο στις support μπάντες έκανε αισθητή την παρουσία-απουσία του. Ενώ το πρόγραμμα είχε αρχίσει,  αρκετοί ήταν αυτοί που βρισκόταν έξω απ' τον χώρο, δίνοντας την εντύπωση πως δεν τους ένοιαζε τίποτε άλλο εκτός απ την εμφάνιση των Clutch.  Και βέβαια για τους Clutch είμασταν όλοι εκεί. Στηρίξτε όμως παιδιά και την ελληνική σκηνή που έχει πολλά να πει και έχει ανάγκη απ την παρουσία μας. Και οι Clutch από την δική τους τοπική σκηνή ξεκίνησαν.

Πίσω στο live τώρα.

Πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι Jaw Bonesτην ώρα ακριβώς που είχε προγραμματιστεί η εμφάνισή τους. Τα παιδιά είναι ήδη γνωστά μια που μετράνε αρκετά χρόνια στα δρώμενα και οι εμφανίσεις τους ως τώρα πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έγινε και αυτή την φορά. Πρόκειται για καλοδουλεμένη μπάντα, με τον δικό της πλέον, χαρακτηριστικό ήχο. Η σκηνική τους παρουσία άψογη, γεμάτη ενέργεια. Ένα ημίωρο περίπου κράτησε η εμφάνισή τους, ευχαρίστησαν και παραχώρησαν την θέση τους στους επόμενους.  
Setlist
5
Road To Nowhere
A Thousand Masks
Ego Tripper
11
12
Fear
Jaw Bones
Jellly - Guitar
Bill - Guitar
Mike - Bass
Gobas - Vocals
George - Drums

Χωρίς καθυστέρηση στην σκηνή βρέθηκαν οι Hidden In The Basementκαι μπήκαν δυναμικά από το πρώτο κιόλας κομμάτι.  Έντονη η παρουσία των παιδιών, όση ώρα κράτησε η εμφάνισή τους. Σάρωσαν την σκηνή. Πρόκειται εξάλλου για μια μπάντα πολλά υποσχόμενη, με εμπειρία μεγάλων support, συμβόλαιο με γερμανική δισκογραφική και ευρωπαϊκή περιοδεία προ των πυλών. Ένα μισάωρο, περίπου κράτησε και η δική τους παρουσία, ευχαρίστησαν και ανήγγειλαν την εμφάνιση των Clutch.
Με δυό λόγια, είδαμε δύο μπαντάρες ως support, που με την σκηνική τους παρουσία και τις μουσικάρες τους πρόσφεραν στην συνολική εικόνα της δυνατής βραδυάς.


Setlist 
Intro
230 Shots
Feed The Ignorant
Empty Places
Trails
4 Walls Syndrome
Reckless

Hidden In The Basement
Fellipe Zoukas- Βass / Vocals
Kostas Tsiavalias - Guitar / Vocals
Thanos Vovouras - Guitar
Thanos Dmk - Drums

Ο χώρος του Fix, έχει γεμίσει πλέον για τα καλά καθώς έφτασε η ώρα της εμφάνισης των Clutch. Κι ενώ το στήστιμο και το τεστάρισμα του ήχου γίνονται χωρίς καμία καθυστέρηση, οι ίδιοι άργησαν χαρακτηριστικά να ανέβουν στην σκηνή. Η όλη αναμονή κράτησε γύρω στο ημίωρο και ο κόσμος άρχισε να εκφράζει την δυσαρέσκειά του με φωνές και σφυρίγματα. Κάπου εκεί εμφανίζονται  επιτέλους οι θρυλικοί Αμερικανοι και η νευρικότητα της αναμονής μετατρέπεται αυτόματα σε ενθουσιασμό και δυνατό χειροκρότημα.

Χωρίς περιττά λόγια, αρχίζουν με το "Books", ο κόσμος συμμετέχει παθιασμένα απ' την πρώτη στιγμή και με το "EarthRocker" γίνεται ο κακός χαμός. Ένα Fix να σείεται. Μιλάμε πλέον για γερό ταρακούνημα !!! Αυτό ήταν και το κλίμα που επικράτησε καθ' όλη την διάρκεια του live, με κάποιες μόνο στιγμές να καταλαγιάζουν. Οι Clutch, αφοσιωμένοι στο παικτικό τους κομμάτι, ανέκφραστοι σχεδόν, εκτός βεβαίως απ' τον Neil Fallon, εκφραστικότατος και επικοινωνιακός να ξεσηκώνει και να προκαλεί τον θαυμασμό. Το ένα κομμάτι ακολουθούσε το άλλο, χωρίς καμία καθυστέρηση. Αν λάβουμε υπόψη, πως και την προηγούμενη μέρα η εμφάνισή τους στην Αθήνα, ήταν πολύ δυνατή, τότε μπορούμε να αναρωτηθούμε για το κουράγιο τους και την ικανότητά τους να αποδίδουν τα μέγιστα. Μιλάμε σαφώς για επαγγελματίες. Το πρόγραμμά τους ήταν διαφοροποιημένο σε αρκετά σημεία απ' αυτό της Αθήνας τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην σειρά των κομματιών.

Το επιφώνημα "Clutch" ακούστηκε αρκετές φορές, και ο  NeilFallon ανταπόδωσε λέγοντας "Θεσσαλονίκη , σ' αγαπώ", στα ελληνικά.

Χαρακτηριστική υπήρξε η τσίκλα του Neil που φρόντιζε να την ανανεώνει σε τακτά διαστήματα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο αλλά και η βιντεοσκόπηση του πλήθους, απ' τον ίδιο, με το κινητό του, πριν το τελευταίο κομμάτι του setlist, με την προηγούμενη προτροπή του προς τον κόσμο να φωνάζει και να χειροκροτεί, θέλοντας να αποτυπώσει τον παλμό της βραδυάς.

Με το "Electric Worry", καληνύχτισαν και ευχαρίστησαν όλους, κατέβηκαν για λίγο, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο μετά την προτροπή και το χειροκρότημα του κόσμου ξαναεπέστρεψαν για δύο encore, ήδη προγραμματισμένα.

"DC Sound Attackκαι "Grave Road" ήταν τα δύο κομμάτια με τα οποία έκλεισαν την εμφάνισή τους, κάνοντάς μας να περιμένουμε ήδη την επόμενη φορά που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να μας ταρακουνήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο !!!

Setlist
Book, Saddle & Co
Crucial Velocity
Εarth Rocker
Prophets  Of Doom
The Mob Goes Wild
 Unto The Breach
Power Player
Spacegrass
Cypress
Sidewinder
Soapmekers
The Regulator
Cyborg Bette
The Face

Electric Worry
Encore:
DC Sound Attack
Grave Road

Κατερίνα Μπουδούρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου