Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

"Different Shades of Blue’’ από τον Joe Bonamassa


Για το FeelaRocka Βίκυ Χατζηιωαννίδου 

Νέο μουσικό βίντεο με τον τίτλο "Different Shades of Blue" έχει ήδη κυκλοφορήσει ο Joe Bonamassa, ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς της γενιάς του για το επερχόμενο ομότιτλο σόλο άλμπουμ του το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη και στις 23 Σεπτεμβρίου στην Β. Αμερική.

Θα περιλαμβάνει 11 τραγούδια τα οποία  έχει γράψει ο ίδιος και συμμετέχουν οι Reese Wynans (όργανο -πιάνο), Carmine Rojas και Michael Rhodes (μπάσο), Anton Fig (ντραμς – κρουστά), Lenny Castro (κρουστά), Lee Thornburg (τρομπέτα - τρομπόνι), Ron Dziubla (σαξόφωνο), Doug Henthorn και Melanie Williams (φωνητικά), Bovaland Orchestra (strings) ενώ την παραγωγή έκανε ο Kevin Shirley (Led Zeppelin, Aerosmith, Black Crowes). Η ηχογράφηση έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Το τελευταίο του στούντιο άλμπουμ ήταν το "Driving Towards The Daylight" και είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μάιου 2012




Ο ιταλικής καταγωγής Joe Bonamassa γεννήθηκε στο Νιου Χάρτφορντ της Ν. Υόρκης κι έπιασε στα χέρια του για πρώτη φορά την κιθάρα όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ήταν το δώρο του πατέρα του που ήταν μουσικός και έμπορος μουσικών οργάνων. Στο σπίτι τους υπήρχαν πάντα πολλές κιθάρες και η ενασχόλησή του μ’ αυτές ήταν καθημερινή. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα αρκετά νωρίς σε ηλικία δέκα ετών παίζοντας σε διάφορους χώρους. Το 1989 κι ενώ ήταν μόλις δώδεκα ετών άνοιξε την συναυλία του BB King. Ο ‘’βασιλιάς των μπλουζ’’  όπως ήταν το παρατσούκλι του βλέποντας το παίξιμο και το ταλέντο του μικρού Joe είχε πει πως  "η δυναμική αυτού του παιδιού είναι απίστευτη".

Τα χρόνια που ακολούθησαν επηρεάστηκε  - όπως κι ο ίδιος έχει δηλώσει – από τους Peter Green, Eric Clapton, Rory Gallagher, Jeff Beck και φυσικά από τον BB King. Απέκτησε σημαντικές εμπειρίες κάνοντας αρκετές περιοδείες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Robert Cray, Buddy Guy, Stephen Stills, Foreigner, Gregg Allman, Leslie West, George Thorogood, Peter Frampton και πολλούς άλλους. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990  ήταν μέλος ενός ροκ συγκροτήματος που ονομαζόταν  Bloodlines και το αποτελούσαν γιοί γνωστών μουσικών. Στις 24 Οκτωβρίου του 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ "A New Day Yesterday". Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 15 συνολικά δίσκους και έχει αρκετές συμμετοχές, πολλά βραβεία και επαίνους, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 200 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2013 πήρε το βραβείο Grammy για την συνεργασία του με την τραγουδίστρια και συνθέτρια  Beth Hart για το καλύτερο μπλουζ άλμπουμ "Seesaw"

Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του ασχολήθηκε με το πρόγραμμα "Blues in the Schools",  o σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των blues στα νέα παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  όλα όσα αφορούν την ιστορία των blues  από την γέννησή τους γύρω στο 1800 έως σήμερα, την πορεία και την  εξέλιξή τους. Περιλαμβάνει επίσης μουσικές υποτροφίες ενώ τα μαθήματα περιέχουν κι εκτελέσεις κομματιών από τον ίδιο τον Joe Bonamassa.

Διοργανώνει συχνά σεμινάρια και μουσικά φεστιβάλ. Το πιο πρόσφατο είναι το Blues Alive Αt Sea που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με μια τετραήμερη κρουαζιέρα  17 – 21 Φεβρουαρίου του 2015 που θα ξεκινήσει από το Μαϊάμι.  Εκτός από τον ίδιο θα συμμετέχουν στο σεμινάριο  και άλλοι μουσικοί όπως John Hatt, Robben Ford, Robert  Randolph.

Δείτε το επίσημο βίντεο του "Different Shades Of Blue"


Tracklist "Different Shades Of Blue"

1. Hey Baby (New Rising Sun)
2. Oh Beautiful!
3. Love Ain’t A Love Song
4. Living On The Moon
5. Heartache  Follows Wherever I Go
6. Never Give All Your Heart
7. I Gave Up Everything For You, ‘Cept The Blues
8. Different Shades Of Blue
9. Get Back My Tomorrow
10. Trouble Town
11. So, What Would I Do


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου