Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

INTRODUCE YOUR BAND - BrightSide.

BrightSide.


Ανήσυχοι και ανατρεπτικοί, δεν αρκούνται σε μια απλή αναπαραγωγή των ίδιων ακουσμάτων. Αναζητούν πάντα το διαφορετικό και ταυτόχρονα το αυθεντικό. 
Η ανησυχία τους, τους οδήγησε στο να μπουν στα βαθιά από την πρώτη στιγμή που δήλωσαν παρόντες στην μουσική σκηνή. 
Support που όλοι θα ζήλευαν, σε μεγάλα συγκροτήματα, συμμετοχές σε φεστιβάλ, αλλά και πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές. Ανήσυχοι όντες, διαισθάνονται αυτό που λείπει απ' τα ελληνικά δρώμενα, ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για τις ελληνικές indie μπάντες, το βάζουν στόχο και βέβαια καταφέρνουν όχι μόνο να το υλοποιήσουν αλλά και να το εξελίξουν σε θεσμό. 

Αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα του  όταν αυτό που αγαπάς, παλέψεις και το στηρίξεις με όλο σου το είναι τότε θα έρθει η BrightSide, πλευρά της ζωής και θα σου κλείσει συνωμοτικά το μάτι!!!

Πάμε να γνωρίσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα πορεία τους, όπως μας την αφηγούνται οι ίδιοι.   



Οι BrightSide. είναι ένα ελληνικό indie rock/post punk συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η σύσταση του σχήματος είναι: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορας Μπανανής (κιθάρες), Miles Λάππας (ντραμς, κρουστά), Θάνος Καραπάντσιος (μπάσο) και Νίκος Καλλιάνης (πλήκτρα).

Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της , με τις indie rock μπάντες των '00s. Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν πρόβες το φθινόπωρο του 2009. 

Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν κάνει εμφανίσεις ως opening acts για τους Cyanna (Φεβρουάριος 2011), τους Get Well Soon (Απρίλιος 2012) και τους Motorama (Οκτώβριος 2013). Έχουν ακόμα εμφανιστεί μαζί με άλλες εναλλακτικές μπάντες σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Cross My Art #3 Festival, kont@kt#4 – the 4_bidden fest, #if (Indie Fest), 3rd Desperados Summer Festival, 1st Kryoneri Camp Festival, 3rd Stars Of A Happy Family Fest).

Τον Ιανουάριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Puzzle”, το οποίο περιείχε πρώιμες ηχογραφήσεις 2 τραγουδιών (Puzzle, Nude Celebrity).

Τον ίδιο μήνα υλοποίησαν την από καιρό ιδέα τους για ένα φεστιβάλ για τις indie rock/brit pop/alternative/post-punk/indietronica μπάντες της Ελλάδας. Έτσι γεννήθηκε το #if (Indie Fest) το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2012.

Το Νοέμβριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφορούν μόνοι τους το πρώτο τους ΕP, με τίτλο “EP” σε 150 αντίτυπα.

Το Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφορούν το πρώτο τους video clip, με τίτλο “Get Down”, τραγούδι με το οποίο ξεκινά το “EP”.

Το Μάιο του 2014 διακρίνονται στο διαγωνισμό "Red Bull Bedroom Jam" και κερδίζουν την προσθήκη τους στο lineup του Ejekt Festival δίπλα στους White Lies, Editors και Kasabian.

Μόλις κυκλοφόρησαν το digital single "Where Are The Mods?” για δωρεάν download από το επίσημο site τους brightsidemusic.net

Tο πρώτο τους studio άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2014.



ΜΕΛΗ
Κωνσταντίνος Σκαρλάτος – φωνητικά, κιθάρες
Νέστορας Μπανανής – κιθάρες
Miles Λάππας – ντραμς, κρουστά
Θάνος Καραπάντσιος – μπάσο
Νίκος Καλλιάνης - πλήκτρα

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΥΦΟΣ
Indie Rock/post-punk

ΠΟΛΗ
Θεσσαλονίκη

ΕΤΑΙΡΙΑ
Unsigned

RELEASES
EP [Released November 9, 2012]: http://brightsideindieband.bandcamp.com
BrightSide. – Where Are The Mods? [Self-released Single]: https://soundcloud.com/brightside-indieband/where-are-the-mods-single-release

LINKS
http://brightsidemusic.net
http://www.facebook.com/BrightSideTheBand
http://twitter.com/_BrightSide__
http://www.youtube.com/user/BrightSideTheBand
http://instagram.com/brightside_indieband
http://brightsideindieband.bandcamp.com
http://soundcloud.com/brightside-indieband
Contact Info:info@brightsidemusic.net

Δείτε το επίσημο βίντεο του κομματιού  "Get Down"





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου