Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

INTRODUCE YOUR BAND - KOSTAS NIKOLAIDES




Κώστας Νικολαϊδης  .....
Όσο και να προσπαθώ να προλογίσω την παρουσίαση του Κώστα Νικολαϊδη, μου είναι δύσκολο. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον άνθρωπο που έγραψε ιστορία τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως τραγουδιστής των Northwind.
Προσωπικότητα που σε κερδίζει απ' τα πρώτα δευτερόλεπτα της επαφής μαζί του.
Απλός, επικοινωνιακός, με μεγάλη δόση χιούμορ και με πλήρη επίγνωση του ελληνικού μουσικού γίγνεσθαι.
Πάνω απ' όλα ταπεινός.
Πάνω απ' όλα Άνθρωπος. Έτσι. Με το άλφα κεφαλαίο.
Οι περισσότεροι τον είχαν ξεχάσει. Και να που επιστρέφει για να ταράξει τα νερά.
Κατά την προσωπική μου άποψη, οι νέοι θα πρέπει να τον ακούσουν, να τον γνωρίσουν και να παραδειγματιστούν.
Πάμε μαζί να γνωρίσουμε την πορεία του Κώστα Νικολαϊδη, αλλά και τις μελλοντικές εκπλήξεις που μας ετοιμάζει....




Ο Κώστας έμαθε να παίζει κιθάρα από τον πατέρα του, από την ηλικία των 8 ετών .

Στα 13 ο πατέρας του του αγoράζει την πρώτη ηλεκτρική κιθάρα του, στην οποία δίνει το όνομα «Red Justine», ένα όνομα που έμελλε να γίνει αργότερα ο τίτλος ενός από τα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμ των Northwind «Northcomin’» .
Από το 1976 αρχίζει να παίζει με τοπικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων οι Silver Mountain και Lizard. Το 1981 εντάσσεται στουςNorthwind με τους οποίους, τον επόμενο χρόνο, ηχογραφεί το 1ο album των Northwind, «Northcomin» (1981, Polydor). Το 1982 ιδρύει τους «Rough» με τα πρώην μέλη των Northwind, Πάβλικ Φακυρούδη και Πάνο Τσακίρογλου, καθώς και τον πρώην οργανίστα του συγκροτήματος Data, Γεράσιμο Σούφη. Το 1987 ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ των Northwind με τίτλο «Mythology» (1987, EMI). Το 1988 εντάσσεται στο συγκρότημα «Εναλλακτική λύση» μαζί με τους Παντελή Δεληγιαννίδη και Παύλο Σιδηρόπουλο. Το 1992, με την δεύτερη επανασύνδεση των Northwind, ηχογραφεί υλικό σε μια απόπειρα των Northwind για ένα 3ο άλμπουμ στην Αγγλία. Το άλμπουμ ηχογραφείται στα στούντιο «Metropolis» στο Λονδίνο, από τον παραγωγό George de Angelis , αλλά δεν κυκλοφορεί ποτέ . Από το 1994 συνεργάζεται με τον παραγωγό George De Angelis στο Λονδίνο σε διάφορα projects, σαν session μουσικός και τραγουδιστής . Αργότερα ιδρύει το συγκρότημα «Glass Onion» μαζί με τον George De Angelis και το μπασίστα και παραγωγό Phil Brown . Το 1997 επιστρέφει στην Ελλάδα, απέχοντας συνειδητά από τα δρώμενα της παραγωγή μουσικής. Το 2012 αισθάνεται την ανάγκη , κυρίως από την Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, και αρχίζει να εργάζεται ετοιμάζοντας υλικό για το νέο άλμπουμ « Fearful Symmetry», γράφοντας, εκτελώντας, και επιμελούμενος την παραγωγή και την ηχογράφηση του δίσκου. Το άλμπουμ «Fearful Symmetry» βγήκε σε περιορισμένα αντίτυπα στις 5 Μαίου 2014. Ο τίτλος του άλμπουμ επικαλείται τα τελευταία λόγια του William Blake στο ποίημα «The Tyger». Ο Κώστας Νικολαΐδης, παρουσίασε τη νέα του δουλειά την Πέμπτη 8 Μαΐου, σε μια εξαιρετικά πετυχημένη βραδιά στη ‘Μαύρη Τρύπα’, στην Θεσσαλονίκη, μαζί με ένα σχήμα που δημιουργήθηκε για την παρουσίαση του άλμπουμ και έφερε το όνομα ‘Band of Friends’: Το σχήμα αυτό μετεξελίσσεται σε κανονικό σχήμα του οποίου το όνομα, όπως και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΜΕΛΗ ‘Band of Friends’: Phil DeLao (Λουδίας) – κιθαρα Diamond Karagian (Μπλε) – πληκτρα Τόλης Μαρινόπουλος (Κόναν) - ντραμς George Paul (Starbeat) - μπάσο ΣΤΙΧΟΣ Αγγλικός ΥΦΟΣ Classic rock, Hard rock

ΠΟΛΗ Θεσσαλονίκη
ΕΤΑΙΡΙΑ Ανεξάρτητη, ελεύθερη παραγωγή ALBUM «Northcomin’» (withNorthwind) (1981, Polydor) «Mythology» (withNorthwind) (1987, EMI) Kostas Nikolaides « Fearful Symmetry» (2014, Independent) LINKS http://www.kostasnikolaides.gr https://www.facebook.com/pages/Kostas-Nikolaides/468524653265104?ref=hl http://www.jumpingfish.gr/kostasnikolaides http://www.reverbnation.com/kostasnikolaides

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου