Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

INTRODUCE YOUR BAND - PLANET 314



Στο σημερινό Introduce Your Band, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε τους PLANET 314.

Πρόκειται για δίδυμο που μουσικά δεν ανήκει στον αυστηρό χώρο της ροκ σκηνής, ωστόσο η αξιόλογη δουλειά των παιδιών προσέλκυσε το ενδιαφέρον μας.

Ο Σπύρος Δρογγίτης και ο Thodoris One Two, μπορούμε να πούμε πως έχουν γεννηθεί και βαπτιστεί στην μουσική. Η ζωή τους κινείται γύρω από αυτήν και πως θα μπορούσε εξάλλου να γίνει διαφορετικά μια και η ενασχόλησή τους είναι πολυετής και συνεχόμενη. 

Δύο άνθρωποι, με παράλληλη πορεία που βρήκαν τον παρονομαστή που τους ενώνει και στην εκπνοή του περασμένου χρόνου, δημιούργησαν τους PLANET 314.

Το πρώτο τους δημιούργημα  κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου,  οι εντυπώσεις ήταν θετικές σε σημείο μάλιστα να τραβήξουν την προσοχή  μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και να ακουστούν  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Η δυναμική έναρξη των PLANET 314, προμηνύει πως ετοιμάζονται για μια μεγάλη πορεία και η παρουσία τους στον γήινο πλανήτη σίγουρα δεν θα υπάρξει αδιάφορη. 

Οφείλουμε πρωταρχικά να γνωρίσουμε  τον καθένα ξεχωριστά, μέσα απ' την απλή περιγραφή που μας δίνουν οι ίδιοι και έπειτα να παρακολουθούμε την εξέλιξη τους, ευχόμενοι από καρδιάς να είναι ακόμα καλύτερη απ' αυτό που οι ίδιοι περιμένουν. 


O Σπύρος Δρογγίτης   ξεκίνησε να ασχολείται με την  μουσική από μικρή ηλικία σαν αυτοδίδακτος και στην συνέχεια έπαιξε σε διάφορα ανεξάρτητα garage punk σχήματα πλήκτρα με αρκετά μεγάλη συναυλιακή εμπειρία .
Αργότερα άρχισε τις μουσικές σπουδές στην Μουσική Σχολή Σαπφώ κάνοντας θεωρία και κλασικό πιάνο και πήρε πτυχίο αρμονίας .
Στην συνέχεια συμμετείχε σε μουσικά σχήματα που είχαν κάνει ήδη δισκογραφικές  δουλειές  και ένα από αυτά ήταν οι ΚΕΝΟ το πρώτο industrial συγκρότημα που εμφανίστηκε στην Ελλάδα. Από εκεί και έπειτα έπαιξε σαν session μουσικός σε επαγγελματικά σχήματα και ταυτόχρονα σπούδασε μουσική στο τονικό ωδείο και έλαβε από εκεί  το πτυχίο της αντίστιξης και της φούγκας  και του jazz piano.

O Τhodoris One Two ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική από μικρή ηλικία μαθαίνοντας μπάσο και τραγούδι πάνω στην Βυζαντινή φωνητική μουσική και στην συνέχεια έπαιξε σε διάφορα ανεξάρτητα garage punk- new wave  σχήματα με αρκετά μεγάλη συναυλιακή εμπειρία .
Παράλληλα άρχισε να παίζει μουσική σαν dj σε διάφορα bars και σε web radio κάνοντας εκπομπές, και ταυτόχρονα αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της μουσικής παραγωγής.

Οι Planet 314 δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 με σκοπό να πειραματιστούν σε ηλεκτρονικές μουσικές φόρμες με επιρροές από Synth Pop, Electro, New Wave.

To όνομα του σχήματος είναι από τον δίδυμο πλανήτη της γης τον KOI PLANET 314C.


ΜΕΛΗ 
THODORIS ONE TWO
SPYROS DROGGITIS

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός -Ελληνικός

ΥΦΟΣ
Electro-Synthpop, Minimal

ΠΟΛΗ 
ΑΘΗΝΑ

LINKS 
Facebook (The Planet314)
YouTube Channel

Ακούστε το "So Many Lies", στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου