Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

INTRODUCE YOUR BAND - STONEMOUTH




Το σημερινό Introduce Your Band, έχει την τιμή να φιλοξενεί τους Stonemouth
Με μόλις δύο χρόνια ύπαρξης κατάφεραν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του BBC, συμπεριλαμβάνοντας το κομμάτι τους "Down" στο air-play του "BBC Introducing".  
Τους αρέσει να μπλέκουν τους  ήχους, "να μπερδεύονται τα αυτιά που περιμένουν ν' ακούσουν στερεότυπες μελωδίες", όπως χαρακτηριστικά μας είπαν. 
Προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μας και σίγουρα θα τους γνωρίσουμε καλύτερα σε κάποια από τις στήλες μας. 
Προς το παρόν, ας δούμε πως μας συστήνονται οι ίδιοι.






Η μπάντα των Stonemouth  γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Αθήνα.

Βαφτίστηκε με το όνομα αυτό, εμπνευσμένη από τη σύγχρονη σχεδόν έκδοση του τελευταίου ομότιτλου μυθιστορήματος του Σκωτσέζου συγγραφέα Iain Banks και έφερε κοντά -για ακόμη μια φορά- τέσσερις φίλους που διέτρεχαν τα μουσικά τοπία τόσο σαν δέκτες όσο και σαν πομποί, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Το «πλήρωμα» των Stonemouth αποτελούν οι: Βασίλης Σαλαπάτας – φωνητικά/στιχουργία (πρώην Not 2 Without 3), Γιώργος Παπαδόπουλος - κιθάρα/bass/keyboards/loops  και  Γιάννης Ψιμόπουλος - τύμπανα/ ηχοληψία/loops/παραγωγή.

Η κοινή μας πεποίθηση πως η Ελληνική μουσική σκηνή είναι πλέον ανεκτική στον εμβολιασμό της με ακούσματα εκτός πεπατημένης και πως ο Ελληνικός μουσικός γαλαξίας χωράει πλέον με άνεση "μετα-εναλλακτικούς" ή «όμοια-διαφορετικούς» και ίσως περισσότερο «δύσβατους» ήχους, έγινε το έναυσμα που έδωσε αφετηρία και ζωή στο ιδιότυπο μουσικό κράμα των Stonemouth,που αποτυπώνει βιώματα και απόηχους της έκρηξης των ηχοχρωμάτων του ‘80 και του ‘90.


ΜΕΛΗ
Βασίλης Σαλαπάτας – φωνητικά
Γιώργος Παπαδόπουλος - κιθάρα/bass/keyboards/loops
Γιάννης Ψιμόπουλος - τύμπανα/ ηχοληψία/loops/παραγωγή.

ΥΦΟΣ
Alternative, Dark Wave, New Wave, Next Wave, Post Punk

ΣΤΙΧΟΣ
Αγγλικός

ΠΟΛΗ
Αθήνα

LINKS
Official Site
Facebook Page
Youtube Channel
Reverbnation
Bandcamp
Soundcloud
Mixcloud


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου